Sibelius ja Ainolan puutarha 3.12.2015

Asukastupa tapahtuma Mikkelin pääkirjaston yläaulassa to 3.12.2015 klo 18.00
SIBELIUS JA AINOLAN PUUTARHA

Luennoitsijana Kaarina Hänninen Mikkelin Puutarhayhdistyksestä.  Luennon lomassa Sibeliuksen musiikkia. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

”Kirjoita itsestäsi ja puutarhasta. Sellainen on todellista runoutta.” Näin kirjoitti Jean Sibelius vaimolleen Ainolle 4.6.1931 Berliinistä, missä hän oli säveltämässä kahdeksatta sinfoniaa.

Ainolan puutarha oli tärkeä osa Sibeliusten elämää ja ympäristöä. Aino Sibelius suunnitteli taitavasti kukkaistutukset sekä hyötypuutarhan ja kokonaisuudesta muodostui paitsi ruuan lähde myös tärkeä hengen innoittaja. Aino sai puutarhasta voimaa ja iloa ja Jeania kasvien tuoksut, värit ja muodot innoittivat sävellystyössä.

Luennossa tuodaan esille Ainolan puutarhan historiaa ja Sibeliusten suhdetta luontoon ja puutarhaan. Kuvien ja kirjeenvaihdon kautta päästään tutustumaan puutarhan eri osa-alueisiin ja sen hämmästyttävään laajuuteen, monipuolisuuteen ja merkitykseen aviopuolisoiden elämässä. Luennon lomassa kuunnellaan luonnon ja puutarhan innoittamia Sibeliuksen lauluja ja pianokappaleita.