Tarhadaalia `Tikkala`

Tarhadaalia `Tikkala`

Dahlia hortensis

Tarhadaalia `Tikkala`

 

Mikkelin puutarhayhdistys on saanut daalian lahjoituksena Mikkelin Tikkalan kylältä, jossa tätä tarhadaaliaa on kasvatettu puutarhoissa jo vuosikymmenien ajan. Lajike kasvaa n. 100 cm korkeaksi ja kukkii runsaasti punaisin puolikerrotuin kukin heinä-lokakuussa. Yhdistys myy `Tikkalan` taimia eri tapahtumissa.

Yhdistyksen hallituksen jäsenet ja muut innokkaat talkoolaiset ovat nostaneet, ruukuttaneet ja myyneet  daalioita jo muutaman vuoden ajan. Näin toivomme tämän hienon daalian leviävän ja säilyvän alueellamme elinvoimaisena.

Daaliat eivät talvehdi maassa, joten juurakot nostetaan syksyllä kun varret ovat paleltuneet. Säilytys pimeässä, kuivassa tilassa, jossa lämpötila pysyy plussan puolella. Juurakot voi ottaa esikasvatukseen huhti-toukokuussa ja istuttaa maahan yöpakkasten mentyä. Esikasvatus nopeuttaa kukintaa. Juurakot voi istuttaa myös suoraan maahan toukokuussa, suojata tarvittaessa harsoilla kylminä öinä. Daalia tarvitsee kuohkean ravinteikkaan maan, mielellään kohopenkissä. Kaunista kukintaa sinun puutarhassasi!