Jäsenkirje 16

Jäsenkirje 16

JÄSENKIRJE 1 / 2016 

MIKKELIN PUUTARHAYHDISTYS RY  
 
HEI kaikki yhdistyksen jäsenet,
talvi alkaa olla taas takanapäin ja uusi kasvukausi odottaa vielä lumipeitteen alla uinuen, mutta pikkuhiljaa heräillen.Talven aikana on virinnyt varmaan paljon uusia ideoita, siemeniä on jo tilattu ja taimikasvatus meneillään. Pian koittaa tositoiminnan aika. 
Yhdistyksemme kuuluu jäsenenä Puutarhaliitto ry:een, jonka kuluvan vuoden teemana on
Voimaa puutarhasta – tehdään yhdessä. Toivon, että tänä vuonna tosiaan teemme yhdessä ! Mahdollisuuksia osallistua monipuoliseen toimintaan on hallitus pyrkinyt luomaan  toimintasuunnitelmassaan tälle vuodelle. Olemme saaneet ohjelmaa joka kuukaudelle luentojen, tapahtumiin osallistumisen, talkoiden, retkien ja puutarhakävelyjen muodossa. Puutarhakävelyjä järjestämme vielä virallisen suunnitelman oheen  kun se vain on mahdollista, joten seuratkaa niistä tiedottamista nettisivuilta ja lehti-ilmoituksista. Jokaiselle jäsenelle löytyy varmasti jotakin kiinnostavaa. Ottakaa ystäviäkin mukaan tutustumaan toimintaan. Jäsenille luennot ovat pääasiassa ilmaisia, ei-jäsenille pientä maksua vastaan, yleensä 5€ / osallistuja.

Puutarhaliitto ry julkaisee Kotipuutarha-lehteä, joka sisältää mielenkiintoisia ja monipuolisia juttuja pihoista, hyötykasveista, kasvinsuojelusta, erikoiskasveista ym. ym. Lehti on tärkeä tulonlähde liitolle. Nyt on hyvä tilaisuus päästä tutustumaan lehteen edulliseen kampanjahintaan ja jäsenet voivat myös osallistua suosittelukampanjaan hankkimalla uusia tilauksia. Kaikki hyötyvät tästä järjestelmästä: 
Uusi jäsentilaaja saa lehden vuodeksi puoleen hintaan, jos ei ole viiteen vuoteen tilannut lehteä. Muutoin jäsenetuna lehden vuositilauksen saa aina 15€ halvemmalla. Uusi ulkopuolinen tilaaja saa 7 numeroa edulliseen hintaan.
Yhdistys saa jokaisesta uudesta tilauksesta 10€ tililleen.
Vähinyään 5 uutta tilausta hankkinut jäsen saa oman lehden vuosikertansa ilmaiseksi. 
Vielä kannustimeksi: eniten kunakin vuonna uusia tilauksia hankkinut jäsen saa palkinnoksi seuraavana keväänä matkan puutarhamessuille Tukholmaan.
Toimintaohjeita ja tilauskaavakkeita saa jäsenrekisterin hoitajalta Seija Lipsaselta (seija.k.lipsanen@gmail.com), jolle uudet tilaukset myös toimitetaan jäsenyyden varmistamista varten ( myös sihteeriltä Pirjo Huuhtaselta ja puheenjohtajalta kaavakkeita löytyy). Muistakaa myös ilmoittaa osoitteenmuutokset ja s-posti-osoitteet tiedottamista varten Seijalle!
Pahoittelemme viime vuosien teknisiä ongelmia jäsenrekisterin ylläpidossa. Ilmoitattehan Seijalle tai pj:lle mahdollisista virheistä, niin saadaan asiat ajantasalle.

Tämän vuoden ensimmäinen luento oli tammikuussa: Luonnonmukainen tuholaisten torjunta puutarhassa.  Luennoitsijana Anne Piirainen rautaisella ammattitaidolla ja intohimolla.
Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 3.3. hotelli Cumuluksen Saimaa-kabinetissa.  Alussa oli luento puutarhafengshuista allekirjoittaneen toimesta, höystettynä Eija Vatanen-Siitarin kuvaesityksellä. Vuosikoukseen osallistui kiitettävästi jäseniä. Kokouksessa valittiin jatkamaan muuten entinen hallitus, paitsi sihteeri Birgitta Partanen, joka jäi toistaiseksi pois toiminnasta opiskelun vuoksi. Kiitos Birgitalle aherruksesta yhdistyksen hyväksi!

Hallitus kiittää luottamuksesta, tässä uusi kokoonpano ja tehtäväjako :
Toimihenkilöiden sähköpostiosoitteet löytyvät kotisivuilta.
Päivi Avela, hallituksen puheenjohtaja
Viljo Muuronen, jäsen ( varapuheenjohtaja)
Hilkka Asikainen, jäsen
Kaarina Hänninen, jäsen
Teppo Kaarniemi, jäsen 
Pirjo Huuhtanen, jäsen ( sihteeri)
Tapani Varjus, jäsen ( rahastohoitaja, retkivastaava )
Eija Vatanen-Siitari, jäsen ( tiedotussihteeri)
Anssi Krannila, varajäsen
Seija Lipsanen, varajäsen ( jäsenrekisterin hoitaja )
Anneli Miekk´oja, varajäsen

17.3. järjestettiin Otavan entisellä koulutilalla omenapuiden leikkauskurssi Teppo Kaarniemen opastuksella. Kiinnostuneita oli paikalla 20  ja oli mielenkiintoista nähdä, miten asiantuntija sai vanhan ´risukasa´Åkerön kevennettyä hyvänmuotoiseksi koristepuuksi.

Tulevaa toimintaa:
14.4. istutamme taas talvetettuja daalian juurakoita Hirvensalmen taimistolla alk.klo. 16.00 
26.4. luento Ideoita omaan pihaan, Viljo Muuronen. Paikka Cumulus-hotellin Saimaa-kabinetti ( katutasossa) klo 17.30, jäsenille vapaa pääsy, ei-jäsenille 5€
19.-22.5. Turin kukkamarkkinoille Viroon voi lähteä Pieksämäen puutarhaseuran organisoimalle, Kantamatkojen järjestämälle matkalle, kotisivuille tulee tietoa ilmoittautumista varten.
Otavan koulutilan Laitumille lasku- kevättapahtuma on 21.5. Siellä yhdistyksellä on osasto.
27.-28.5. Mikkelipuiston kevättapahtuma, jossa perinteisesti yhdistyksellä on ollut osasto,
nyt ajatuksena on pitää siellä puutarhakirppistä ja tietenkin jakaa infoa yhdistyksestä ym.
tänne toivottaisiin jäseniä töihin, muuten voimme olla siellä vain lauantaina!
Ilmoittautukaa hallituksen jäsenille s-postiin, kiitos!
Kurkilammen siirtolapuutarhaan on tarkoitus tehdä vierailu, luultavasti avoimien ovien päivänä. Pyrimme järjestämään ohjatun kierroksen alueella. Infoa myöhemmin nettisivuilla ja järjestöpalstalla Länsi-Savossa.
11.6. retki Mustilan arboretumiin. Ilmoittautumiset retkivastaava Tapani Varjukselle. Hinta jäsenille 45€, ei-jäsenille 55€. Retki toteutuu, jos on vähintään 25 osallistujaa.
27.7.  klo. 18.00-19.30 puistokävely Mikkelin puistoissa Viljo Muurosen opastamana.
19. –20.8. retki Kotka- Loviisa seudulle, josta lisää infoa myöhemmin.
Elokuussa on myös valtakunnallinen Avoimet puutarhat- tapahtuma.
13.9. klo 17.00-20.00  Mikkelipuiston syystapahtuma: Taimienvaihtoa, arpajaiset ym.
Lokakuussa ruusuluento, marraskuussa puutarharuno- ilta ja joulukuussa puutarha- ja taide-jäsenilta

Kotisivuilta www.mikkelinpuutarhayhdistys.fi  löytyy tietoa tapahtumista ja tapahtumavastaavista, joille voi ilmoittautua. 
 
Uusia ideoita toiminnan kehittämiseksi, luentotoivomuksia ja luennoitsijavinkkejä, ehdotuksia sopivista retkikohteista ym. otetaan mielellään vastaan. Laittakaa postia esim. pj:lle.
Yhdistyksen nettisivuille, galleriaan voi ladata kuvia omasta puutarhastaan ja jakaa tietoa ja kokemuksia. Näissä asioissa voi kääntyä Eija Vatanen-Siitarin puoleen( eijavatsii@gmail.com).

Tehkäämme tästä kesästä ikimuistoinen yhdessä !

Terveisin   Päivi Avela
puheenjohtaja 044 5200209, paivi.avela@pp.inet.fi