Jäsenkirje 1/17

JÄSENKIRJE 1/17

MIKKELIN PUUTARHAYHDISTYS ry:n jäsenet!

Heipä hei kaikki yhdistyksemme pitkäaikaiset jäsenet ja ilahduttavan runsain mitoin joukkoomme liittyneet uudet jäsenet! Sydämellisesti tervetuloa !

Mikkelin puutarhayhdistyksen toiminnan tarkoituksena on

hienosti sanottuna: puutarhakulttuurin vaaliminen, puutarhatuotannon edistäminen ja alan tietouden lisääminen sekä retkien järjestäminen kotimaahan ja ulkomaille. Vapaamuotoisemmin ilmaistuna toiminta on mm. mukavaa yhdessäoloa tapahtumissa, kokemusten ja tiedon vaihtoa, mielenkiintoisia luentoja, antoisia retkiä, taimien ja siementen vaihtoa, talkoita, pihakierroksia ja puutarhoihin ” hurahtaneiden” yhteishengen luomista.

Pyrimme hallituksessa laatimaan monipuolista ohjelmaa koko toimintavuodeksi. Ideoita otamme mielellämme myös jäseniltä vastaan! Niitä voi esittää kelle tahansa hallituksen jäsenistä tai mielellään uuteen yhdistyksen s-postiosoitteeseen: hallitus@mikkelinpuutarhayhdistys.fi

Tämä vuosi on aloitettu mallikkaasti luentojen sarjalla:

 • 26.1. oli Pekka Ilen ( Puutarha-apu Oy, Jyväskylä) kertomassa pihan rakenteista ja niiden hoidosta

 • 8.3. vuosikokouksen yhteydessä Paula Ritanen-Närhi piti inspiroivan luennon aiheesta Paulan puutarha-paratiisi takapihalla.

 • 25.3. luomupuutarhuri Suvi Lehtonen tarjosi tuhdin tietopaketin laatikkoviljelystä, samalla myytiin yhdistyksen uusia tuotteita sekä Tikkala-daalian mukuloita ja vaihdettiin siemeniä ja taimia.

Suvin luomuviljelyluento sopi hyvin tämän vuoden teemaan Puutarha luonnon ehdoilla.

Me voimme kaikki miettiä omaa toimintaamme puutarhassamme: kuinka otamme luonnon huomioon. Ehkä palaamme teemaan yhdistyksenkin toiminnassa vielä tänä vuonna.

Vuosikoukseen 8.3.2017 Jalkaväkimuseon Ritarisalissa osallistui kiitettävästi jäsenkuntaa , kaikkiaan meitä oli paikalla 73 henkilöä.

Vuosikokouksessa otettiin esille sääntöjenmuutosehdotus hallituksen kokoonpanon osalta. Yhdistyksen sääntöjen mukaan hallituksessa on oltava puheenjohtajan lisäksi 8 varsinaista jäsentä ja 4 varajäsentä, jotka valitaan 2 vuodeksi kerrallaan ( eli yhteensä 13 henkilöä, joista puolet tulisi olla vuosittain erovuoroisia ). Tämä monimutkainen järjestelmä aiheuttaa joka vuosi ylimääräistä päänvaivaa, jonka vuoksi hallituksessa on keskusteltu kokoonpanon pienentämisestä esim. liukuvaan määrään pj + 6-8 jäsentä. Varajäsenyys voitaisiin poistaa kokonaan ja hallitus olisi päätäntävaltainen kun pj + puolet hallituksen jäsenistä olisivat paikalla. Tällaisella järjestelmällä olisi helpompi myös saada hallitus kokoon ( tunkua ei tunnu olevan hallituspaikoille). Jokainen pienemmän hallituksen jäsen olisi myös velvollinen hoitamaan jotakin tehtävää.

Toivomme, että asiasta käydään keskustelua. Otamme ehdotuksia vastaan asian valmistelua varten ja toivottavasti seuraavassa vuosikokouksessa voimme tehdä päätöksen sääntömuutoksesta.

Kiitokset yhteisistä vuosista hallituksessa työskenneille, nyt hallituspaikkansa jättäneille Seija Lipsaselle ja Anneli Miekk´ojalle!

Vuosikokouksessa valittu uusi hallitus kiittää saamastaan luottamuksesta! Tässä kokoonpano ja tehtäväjako:

Toimihenkilöiden sähköpostiosoitteet löytyvät kotisivuilta.

Päivi Avela, hallituksen puheenjohtaja

Viljo Muuronen, jäsen ( varapuheenjohtaja)

Pirjo Huuhtanen, jäsen ( sihteeri)

Tapani Varjus, jäsen ( varainhoitaja, retkivastaava )

*Sari Pesonen, jäsen ( jäsenrekisteriasiat)

Eija Vatanen-Siitari, jäsen ( tiedotus )

*Max Vuorinen, jäsen ( retkivastaava)

Hilkka Asikainen, jäsen

*Anna-Liisa Koivisto, jäsen

Anssi Krannila, varajäsen

Teppo Kaarniemi, varajäsen

Kaarina Hänninen, varajäsen

*Helena Uusitalo, varajäsen

* :llä merkityt uusia jäseniä hallituksessa

Tulevaa toimintaa:

 • Ensimmäiseksi haastamme kaikki jäsenemme tänä kesänä luomaan SINIVALKOISIA

ISTUTUKSIA Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi: ruukkuistutuksia, perennaryhmiä tai vaikka niittyjä! Kuvia istutuksista voi laittaa Eijalle hallitus@mikkelinpuutarhayhdistys.fi

Kuvista kootaan kotisivuillemme kuvagalleria.

 • 4.4. Otavan koulutilalla Pensaiden leikkaaminen 17-19, opastajina Anssi Krannila ja Teppo Kaarniemi.

 • Puutarhamatka Riikaan 4.-7.5. toteutuu. Peruutuspaikkoja voi vielä kysellä Tapanilta.

 • Otavan koulutilan Kevätpäivä la 13.5. klo11-14, jossa yhdistyksellä on osasto. Tänä vuonna on mm. myynnissä uusia tuotteitamme: t-paitoja, kasseja ja kortteja. Tuotteiden esittely kotisivuilla.

 • Kevätpäivillä istutetaan koulutilan puistoon Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi puu, jonka juurelle tulee muistolaatta lahjoituksesta.

 • 31.5. on Mikkelipuiston kevättapahtuma, jossa yhdistyksellä ei ole tällä kertaa omaa osastoa, mutta tapahtuma on avoin kaikille.

 • Ohjelmassa on mahdollisesti yritysvierailuja yhdistyksen jäsenille. Niistä tiedotamme myöhemmin.

 • 7-10.6. on Otavan koulutilalla Lehdon inventointi: Seppo Vuokko vetää koulutilan alueella tapahtumaa, johon voi ilmoittautua talkoolaiseksi. 10.6. on kaikille avoin yleisötapahtuma. Lisätietoja ja ilmoittautumiset Anna-Liisa Koivistolle 040 4102059.

 • Kesäkuun lopulla järjestämme jäsenillemme pihakävelyn. Ajankohta ja kohde ilmoitetaan kotisivuillamme, s-postitse ja paikallislehden järjestöpalstalla.

 • 2.7. Puutarhaliitto järjestää valtakunnallisen Avoimet puutarhat -tapahtuman. Ilmoittautumiset ja vierailukohteet osoittessa: www.avoimetpuutarhat.fi

 • 8.7. teemme päivän retken: Parikkalan Patsaspuisto - Lemin särä - Eija`s Garden, Loviisa. Lisätietoja kotisivuilla.

 • Heinäkuun lopulla pystytämme mahdolliseti telttamme asuntomessuille päiväksi ( asia on vielä selvitysasteella ).

 • Elokuulla pihakävely. Kohde ja ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

 • 12.9. osallistumme Mikkelipuiston syystapahtumaan.

 • Syyskuulla yritysvierailu/ hedelmälajikkeiden esittely Hirvensalmen Taimistolla.

Yhteiskuljetus järjestetään ja tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

 • 18.10. klo17 alkaen Helsingin yliopiston dosentti, puutarhaterapiaan perehtynyt Erja Rappe luennoi aiheesta Ikäänny puutarhassa. Pyrimme järjestämään tämän tilaisuuden Mikkelipuiston uusissa toimitiloissa.

 • Marraskuulla järjestämme vielä puutarharunoillan.

Kotisivuilta www.mikkelinpuutarhayhdistys.fi löytyy tietoa tapahtumista ja tapahtumavastaavista, joille voi ilmoittautua.

Yhdistyksen kotisivujen Galleriaan saa esittelyn omasta puutarhastaan kuvien muodossa. Eija Vatanen-Siitari on yhteyshenkilö, jolle kuvia voi lähettää eijavatsii@gmail.com tai hallitus@mikkelinpuutarhayhdistys.fi.

Facebookista löytyy ryhmä, jossa tiedotetaan myös yhdistyksen tapahtumista ja keskustellaan puutarhaan liityvistä asioista.

https://www.facebook.com/groups/196384427171869/

Sitten tärkeää asiaa:

Tämän kirjeen mukana saatte jäsenmaksulaskun. Jäsenet, jotka ovat ilmoittaneet s-postiosoittensa saavat kirjeen ja laskun vain sähköisessä muodossa, muille laitamme edelleen paperiversion.

Toivomme, että ilmoitatte jäsenrekisterin hoitajalle Sarille s-postiosoitteenne: saripesonen@hotmail.com

Näin vähennämme merkittävästi postituskulujamme ja sähköisesti tiedotuskin toimii tehokkaasti Eija laittaa tiedotteet kaikista tapahtumista s-postilistalla oleville.

Toivomme myöskin, että maksatte jäsenmaksun, jos haluatte olla edelleen yhdistyksen jäseniä ja nauttia jäsenyyden kautta saatavista eduista.

Viime vuonna on ollut huomattava määrä jäseniä, jotka eivät ole suorittaneet jäsenmaksuaan.

Päätimme vielä tänä vuonna laittaa heillekin laskun, mutta mikäli tänä vuonna emme saa maksua, poistamme heidät jäsenrekisteristä. Jos et enää halua olla jäsen yhdistyksessämme, ole hyvä ja ilmoita irtisanoutumisesta pj:lle tai jäsenrekisterin hoitajalle s-postiosoitteisiin, kiitos!

Jäsenetuina pääsee yleensä yhdistyksen järjestämille luennoille ym. tapahtumiin ilmaiseksi,

retkille pääsee edullisempaan jäsenhintaan ja mahdollisen Kotipuutarhalehden vuositilauksen saa 15€ edullisemmin.

Viime vuonna aloitettu Kotipuutarhalehden suosittelukumppanuus -tilaajakampanja jatkuu edelleen, lisätietoa ja tilauskaavakkeita saa puheenjohtajalta ja sihteeriltä.

Huh, tulipa pitkä kirje ...

Lopuksi toivotan teille kaikille puutarhan ystäville satoisaa, aurinkoista, vähälumista, iloista, idearikasta, levollista, virkistävää ... täydellistä kesää 2017 !

puheenjohtaja

Päivi Avela

044 5200209 s-posti: paivi.avela@pp.inet.fi