Paulan puutarha-paratiisi takapihalla ja vuosikokous 8.03.2017

Paulan puutarha-paratiisi takapihalla ja vuosikokous 8.03.2017

Luento ke 8.03.2017 klo 17.30 Jalkaväkimuseon Ritarisalissa Jääkärinkatu 6, Mikkeli

 

Puutarhatoimittaja, hortonomi Paula Ritanen-Närhi ( muun muassa TV1 Puutarhaunelmista tuttu)kertoo kuinka lapsiperheen pienestä kaupunkipihasta tuli vihreä olohuone. Jauhosavikkaa ja savimaata, siitä kaikki lähti, kun 4-henkinen perhe muutti paritaloon Vantaalle. 20 vuodessa piha on muuttunut vihreäksi olohuoneeksi, jossa pienessä tilassa viljellään vihanneksia ja yrttejä, nautitaan oleskelupaikoista ja kasvatetaan pelakuita. 200-300 neliömetrin tilassa ei kasva ruohon korttakaan, vaan pintaa peittävät maanpeitekasvit, kivipolut ja rakenteet. Luennollaan Paula kertoo pihan kehitysvaiheista ja opastaa muun muassa laatikkoviljelyyn, monivuotisten kasvattamiseen astioissa ja koristekasvien ja hyötykasvien yhdistelemiseen. Pelargonien kasvatus on puutarhatoimittajan intohimo.

Luennon ja pikkupurtavan jälkeen VUOSIKOKOUS, jossa käsitellään sääntöjen määrämät asiat. Luento on jäsenillemme maksuton, ei-jäsenet 5€.

Tervetuloa!