Jäsenkirje vuodelle 2019

MIKKELIN PUUTARHAYHDISTYS RY

On hanget korkeat nietokset, vaan kevättä ja toiminnantäyteistä kesää kohti mennään. Tälle kaudelle on suunniteltu runsaasti mielenkiintoista ohjelmaa: retkiä, pihakävelyjä, yritysvierailuja, kädentaitoja ja talkoita. Toimintaideoita, ja muutakin tietoa, voi laittaa hallituksen jäsenille tai yhdistyksen s-postiositteeseen: hallitus@mikkelinpuutarhayhdistys.fi.

Viime vuoden tapahtumista löytyy koosteet nettisivuilta, ja tulevasta ohjelmasta päivitetään sinne tietoa. Ajan hermolla pysytään nyt myös Sari Pesosen facebook -päivitysten kautta. Ne löytyvät kotisivujen alalaidasta. Käykää ahkerasti katsomassa mitä on meneillään! www.mikkelinpuutarhayhdistys.fi

Vuosikokous pidettiin 19.2.2019 Hotelli Vaakunassa. Kiitos kaikille kokoukseen osallistuneille 22 henkilölle. Vuosikokouksessa käsiteltiin sääntömääräisten asioiden lisäksi sääntömuutos toisen kerran. Siinä tärkein kohta on hallituksen kokoonpanon keventäminen entisestä 13 henkilöstä 10 henkilöön (puheenjohtaja ja 6 varsinaista jäsentä sekä 3 varajäsentä). Uusi hallitus on valittu yksimielisesti uuden hyväksytyn järjestelmän mukaisesti.

Vuosikokouksessa valittu hallitus kiittää saamastaan luottamuksesta: Toimihenkilöiden s-postiosoitteita löytyy kotisivuilta, *:llä merkityt ovat hallituksen uusia jäseniä.

Päivi Avela, jäsen, hallituksen puheenjohtaja puh. 0445200209

Sari Pesonen, jäsen, varapuheenjohtaja puh 0505526031

Pirjo Huuhtanen, jäsen, sihteeri puh 0503805512

Milla Seijamaa, jäsen, tiedotussihteeri puh 0500151075

Seija Hokkanen, jäsen, rahastonhoitaja puh 0505842820

*Päivi Kosunen, jäsen, jäsenrekisterin hoitaja puh 0405178880

Viljo Muuronen, jäsen puh 0442396485

Anna-Liisa Koivisto, varajäsen

Teppo Kaarniemi, varajäsen

*Marjatta Ojansuu-Pölhö, varajäsen

Suuri kiitos yhdistyksen hyväksi tehdystä työstä hallituspaikkansa jättäville jäsenille, erityisesti kauan hallituksessa toimineille Anssi Krannilalle (kunniajäsenemme) sekä Kaarina Hänniselle ja Tapani Varjukselle. Kiitos myös Helena Uusitalolle ja Max Vuoriselle.

Toimintaa vuodelle 2019:

Tammikuun 19. ja 26. pidettiin jäsenille mosaiikkikurssi Otavan Koulutilalla. Kurssin vetäjänä toimi puutarhuri, artesaani Päivi Kosunen (hän on myös uuden hallituksen jäsen).

Helmikuun 19. oli vuosikokous Hotelli Vaakunassa. Ennen kokousta luennoi vieraslajeista biologi Lauri Puhakainen ELY:keskuksesta.

Maaliskuun 6. oli Bertalan Galambosin luento, Yrttien väri- ja makumaailma, Mikkelin Pääkirjastolla.

Huhtikuun loppupuolella ohjelmassa on Otavan Koulutilan puistossa talkoot, puihin tutustumista ja makkaran paistoa ja kahvittelua laavulla. Tarkempi aika ilmoitetaan myöhemmin nettisivuilla (katsotaan säätilanteen mukaan).

Toukokuulla on vuorossa taas perinteiset Otavan Koulutilan Kevätpäivät ja mahdollisesti Mikkelipuiston Puistotapahtuma, joihin kannattaa osallistua. Suunnitteilla kuun lopulle on myös yritysvierailu Kotikorven Puutarhalle kukka- ja taimiostoksille omilla autoilla/kimppakyydein.

Kesäkuun retki tehdään la. 15.6. Hirvensalmelle Sirkku Karelehdon yksityispihalle ja Hirvensalmen Taimistolle omilla autoilla/kimppakyydein. Tiedotusta retkien aikatauluista ja kokoontumisesta myöhemmin.

Heinäkuulla, (Avoimet puutarhat -tapahtuman jälkeen) järjestetään pihakävelyt, mm. Anja Arpiaiselle Kovalan mansikkatilalle, tarkemmat päivämäärät ilmoitetaan myöhemmin.

Avoimet Puutarhat -tapahtuma on tänä vuonna 7.7., ilmoittautumisia vierailukohteiksi voi tehdä osoitteessa: www.avoimetpuutarhat.fi

Heinäkuulla, 26. – 28.7. on myös kesäretkemme Lounais-Suomeen: kohteina mm. Hämeenlinnan puistot, Hattulan kasvikeidas, Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha, Ilolan arboretum, Puutarhamyymälä Flör ja Salossa Fiskarsin ruukkikylä. Retkiohjelma ja hintatiedot löytyvät kotisivuiltamme. Ilmoittautuminen retkivastaavalle, tiedotussihteeri Milla Seijamaalle 15.5. mennessä.

Elokuun ohjelmassa on 24.8. päivän retki Mustilan Taimipäiville. Taimipäivät on monipuolinen tapahtuma, jossa voi tutustua arboretumiin, osallistua luennoille ja tehdä ostoksia. Tietoa saa Mustilan sivuilta: www.mustila.com/arboretum/vierailijoille/tapahtumakalenteri/taimipäivä. Retkijärjestelyjä hoitaa Seija Hokkanen, jolle ilmoittaudutaan. Tarkempaa tiedotusta myöhemmin.

Syyskuun alkupuolella järjestämme Päivi Kosusen ohjaamana betonikurssin, jossa tehdään jotain inspiroivaa puutarhaan. Työt tehdään ulkona, joten katsotaan ajankohta säiden mukaan.

Lokakuun aikana on Tiina Kylliäisen valokuvaesitys puutarhan kukkien ihmeellisestä maailmasta. Ajankohta ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Marraskuuta piristämään voisi kehitellä vielä jonkin luennon … ehdotuksia otetaan vastaan.

Kotisivuilta www.mikkelinpuutarhayhdistys.fi löytyy tietoa tapahtumista. Yhdistyksen nettisivujen galleriaan voi laittaa kuvia omasta puutarhastaan ja jakaa tietoa ja kokemuksia. Yhteyshenkilönä tiedottaja Milla Seijamaa: hallitus@mikkelinpuutarhayhdistys.fi.

Jäsenmaksulomake tulee tämän kirjeen mukana erillisenä liitetiedostona tai kirjeessä perinteisenä paperilaskuna. Jäsenet, jotka ovat ilmoittaneet s-postiosoitteensa, saavat kirjeen vain sinne. Vosikokouksessa on vahvistettu tämän vuoden jäsenmaksuksi edelleen 20,00€. Jos joku muu on maksajana, niin jättäkää viitenumero pois ja merkatkaa viestikenttään jäsenen nimi. Näin saamme tiedot oikein jäsenrekisteriin. Maksutiedot kannattaa säilyttää myöhempää käyttöä varten: retkien etukäteismaksuihin sekä kurssien ja materiaalien maksuihin. Toivomme, että ilmoitatte jäsenrekisterin hoitajalle s-postiosoitteenne, puhelinnumeronne sekä yhteystietojen muutokset! S-postilistalla olevat saavat Millalta tiedotteet ja muistutukset kaikista tapahtumistamme.

Toivomme myös, että maksatte jäsenmaksun, jos haluatte edelleen olla yhdistyksen jäseniä, ja nauttia jäsenyyden kautta saatavista eduista: ilmaiset luennot ja muut tapahtumat, edullisemmat retket ja Kotipuutarha -lehti alennettuun jäsenhintaan. Kotipuutarha on Puutarhaliiton julkaisu, ja yhdistyksemme kuuluu Puutarhaliittoon – joten on hyvä tilaamalla pitää yllä omaa, monipuolista puutarha -lehteä! Lehteä tilatessa ilmoitetaan jäsenyys yhdistyksessämme. Maksettu jäsenyys tarkistetaan jäsenrekisteristä lehtitilauksen yhteydessä – ja myös luennoille tullessa. Ulkopuolisille luennot maksavat 5,00€.

Iloisiin näkemisiin tapahtumissa ja retkillä!

Päivi Avela, pj

 

Liitteenä pdf versio jäsenkirjeestä, jos haluat vaikka tallentaa tai tulostaa sen.

JÄSENKIRJE 2019