Kesäkuulla pihakävely ja Hirvensalmen taimistolla vierailu

Kesäkuinen pihakävely ja taimistoon tutustuminen Hirvensalmella puutarhayhdistyksen jäsenille.

Ensin pihakävely Sirkku Karelehdon puutarhassa Rajarannantie 6 lauantaina 15.6. Mikkelistä lähdemme yhtäaikaa kimppakyydein satamasta ranta Carlsonin edessä olevalta parkkipaikalta klo 11.30. Kuskille pientä bensarahaa kyydissä olijoilta.

Sirkun kertomaa puutarhasta:
Pihan tekeminen aloitettiin tyhjältä hiekkakentältä vuonna 2012. Tontti on vajaa 1400 neliötä keskellä kylää kahden tien välissä. Perennat, pensaat ja osa puista muuttivat mukanani Juvalta ja vuosien varrella olen saanut ja ostanut kasveja eri puolilta maata. Puut olen kasvattanut pienistä taimista – tontilla oli ainoastaan yksi sormen paksuinen pihlaja! Minulla on paljon herkkuja ruukuissa jotka talvehtivat autotallissa, niitä on noin 60 ruukkua.
Puutarhaa on rakennettu hyvin pitkälti kierrätystavaroista. Kuutena kesänä meillä on ollut kesäkanat joiden tärkein tehtävä on auttaa lehtokotiloiden torjunnassa. Kompostointi on tärkeää, koristekasvien lisäksi on pieni hyötytarha syötäviä varten.
Yritän pitää puut ja pensaat kohtalaisen pieninä leikkaamalla koska tontti on aika pieni, mutta kuitenkin haluan lajien runsautta ja kukintaa huhtikuusta marraskuulle! Tavaraa on kuin turkkilaisessa basaarissa – mutta ei mitään tarpeeksi!”
Tervetuloa tutustumaan Sirkun puutarhaan!

Vierailu Hirvensalmen taimistolla

Siellä meille esitellään taimiston toimintaa sekä hedelmäpuun taimien kasvatusprosessi. Kysellä saa uutuuksista ja omenista, tietoa löytyy! Taimistolla meillä on toki myös mahdollisuus ostosten tekoon. Jos kuljetusongelmia ilmenee ja henkilöautoon on vaikea pakata ostoksensa, niin ostokset tuodaan tarvittaessa kaupunkiin vierailun jälkeen.

Lisätietoja taimistosta

http://www.omenapuu.com/

sekä Hirvensalmen taimiston facebook sivuilta.

-kuvat Mustilasta, jonne teemme retken elokuussa-