Puistopäivä Otavassa 11.8.

OTAVAN KOULUTILAN PUISTOPÄIVÄ SUNNUNTAINA 11.8.2019 klo 13.00 OTAVAN KOULUTILAN KESKUSPUISTOSSA.

Pääesiintyjä on koko kansan tuntema puutarha-asiantuntija, puutarhaneuvos Arno Kasvi. Hän on ollut puutarhurina sekä Suomessa että Ruotsissa. Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa Kasvi on toiminut ylipuutarhurina. Lisäksi hän on työskennellyt tasavallan presidentin kesäasunnolla Naantalin Kultarannassa.

Puutarhaneuvos Kasvi on antanut panoksensa myös alan tutkimustyöhön. Puutarhasta kiinnostuneille kansalaisille hän on tullut tutuksi opastustyönsä ja -kirjojensa kautta. Lisäksi hänen kirjoittamansa lukuisat lehtiartikkelit ja antamansa haastattelut ovat vahvistaneet ihmisten suhdetta puutarhanhoitoon. Puutarhaneuvos Kasvi tunnetaan myös tapahtumaluennoistaan sekä monista radio- ja televisioesiintymisistään.

Mikkeliläinen puutarhaneuvos Viljo Muuronen kertoo puheenvuorossaan puiden arvoista ja muistuttaa mm. maisemallisten ja ekologisten arvojen merkityksestä. Hänen mukaansa ainoa mittari ei voi olla raha, vaikka puiden arvoa mitataan myös rahallisesti.

Puistopäivässä luodaan puheenvuoroin ja keskusteluin katsaus puutarha-alaan ja samalla Otavan koulutilan 160-vuotiseen historiaan unohtamatta nykytilannetta. Myös koulutilan ainutlaatuisen kasvimaailman tulevaisuus on painokkaasti esillä.

Järjestäjät ovat tuttuun tapaan varautuneet tilaisuuteen edullisin, maistuvin makkaroin ja kahvein.

Otavan koulutilan Puistopäivän Järjestelyistä vastaavat 

Otavan koulutilan ystävät ry.

Mikkelin Puutarhayhdistys ry. 

Tervetuloa kaikki mukaan!