21.1.2020 Viljo Muuronen: Kuvakooste BUGA 2019 näyttelystä – uutta ja perinteistä viherrakentamista Keski-Euroopasta

BUGA-näyttely on Saksassa joka toinen vuosi järjestettävä valtakunnallinen ”puutarhanäyttely”. Vuonna 2019 se järjestettiin eteläisessä Saksassa Heilbronnin kaupungissa. Huhtikuusta lokakuulle avoinna olleessa näyttelyssä kävi n. 2,3 miljoonaa vierasta ja noin 40 hehtaarin suuruisena näyttelyalueena toimi kokonaan uusi kaupunginosa Neckar-joen rannalla, joka on aivan kaupungin keskustan tuntumassa. Vanhasta Saksan valtion rautateiden aikoinaan omistamasta varastoalueesta oli tullut upea, uusi 3500 asukkaalle tarkoitettu kaupunginosa, missä tulee lisäksi olemaan noin 1000 työpaikkaa. Heilbronnin näyttelyn valmistelu alkoi jo vuonna 2003, jolloin kaupunki käynnisti esiselvityksen näyttelyn järjestämiseksi ja alue tuli kaikkiaan maksamaan noin 145 mijoonaa euroa, lisäksi vielä asuinrakennukset yms.

Puutarhaneuvos Muuronen kävi tutustumassa paikan päällä syyskuun alussa ja pitää kuvakoosteen BUGAsta. 

Jäsenille maksuton ja ei-jäsenille 5€.

Paikka ja aika: Mikkelin seutukirjasto, Mikkeli-sali 21.1.2020 klo 17.00

Tervetuloa mukaan!