Jäsenkirje 1/2022 ja jäsenmaksutiedot

Mikkelin Puutarhayhdistyksen jäsenet!     

Hyvää, mutta vielä kovin kylmää toukokuun alkua yhdistyksemme jäsenille. Olemme jo hyvässä alussa tätä uutta vuotta -22 ja nyt vihdoinkin pääsemme pikkuhiljaa aloittamaan Koronasta vapaampaa toimintaa.

Vuosi alkoi yhdistyksen järjestämästä Pelargonitaivaan vierailusta 5.3. Urpolan Kartanossa. Tämä vierailu osoitti tarpeellisuutensa ja se näillä näkymin järjestetään seuraavankin vuoden keväänä. Yhdistys järjesti 30.3. Vuosikokouksen Vaakunassa ja ennen kokouksen alkua suosittu puutarhaohjelman juontaja Paula Ritanen-Närhi luennoi Puutarhan keväästä, näyttäen samalla hurmaavia kuvia omasta puutarhastaan. Hyvin suosittu ympäristötoimittaja, tietokirjailija, kasvi- ja eläinhullu Riku Cajander luennoi 20.4. luontopihan upeista ja hyödyllisistä kasveista, pölyttäjien ja perhosten suosikeista näillä pihoilla sekä hiilijalan jäljen pienentämisestä. Ti 3.5. Kirjastolla oli osa Tutustu Tutkijaan- tapahtumaa, jonka aiheena oli tällä kertaa Vieraslajit. Saimme yhdistykseen kutsun osallistua tähän tapahtumaan ja  minä, hallituksen puheenjohtajan roolissa pidin puheenvuoron tavallisen puutarhaharrastajan näkökulmasta näiden torjunnasta. Luento oli mielenkiintoinen ja hyvin ymmärrettävästi kerrottu. Suosittelen nyt yhdistyksen jäseniä aktivoitumaan tänä keväänä/kesänä torjumaan Jättiputken, Jättipalsamin, Komealupiinin ja Kurtturuusun  leviämistä.

Viimeisimpänä 2.5. keräsimme joukolla pajuja luonnosta ja ensimmäinen ryhmä punoi 4.5. elävän pajupuun ruukkuun. Tämä pajukoriste on näyttävä koriste esim. pihalle, patiolle tai parvekkeelle.

Yhdistys on tehnyt jo monen vuoden ajan myös ”hyväntekeväisyyttä” ja tänäkin vuonna lahjoitamme 300 opinnoissaan menestyneille, opettajansa valitsemille puutarha-alan opiskelijoille.

Lahjoitamme tänä keväänä Vammaisten Palvelukotiin Tupalaan kasvulavoja, multaa ja taimia. Yhdessä kasaamme lavat, levitämme mullat sekä istutamme asukkaiden kanssa taimet. Edellisien vuosien Vanhuksille ( -20) , Päiväkodeille (-21) tekemät lahjoituksemme saivat ihastuneet vastaanotot ja toivomme tänä keväänä iloisia kasvun ihmeen seuraajia myös Tupalan suunnalle.

Kesäkuun 2. pv klo 17 järjestämme jäsenillan Kangastalon puutarhalle ( Parantalantie 20, Majavesi ).  Puutarhalla saamme aluksi pienen katsauksen puutarhan toiminnasta ja tuotteista, jonka jälkeen saamme tehdä hyvin kilpailukykyisin hinnoin ostoksia. 

Kesälle olemme sopineet todella mielenkiintoisista ja erillaisille pihoille suuntautuvista pihakävelyistä. Nämä kävelyt ovat saavuttaneet suuren suosion ja toivomme jäseniemme tänäkin kesänä osallituvan näihin runsain joukoin. Näistä ilmoitamme kesän kuluessa kunhan puutarhat heräävät loistoonsa.

Hallitus suunnitelee myös kesälle bussiretkiä eri puutarhakohteisiin ja muuta mukavaa ohjelmaa. Näihin palaamme myöhemmin, joten seuratkaahan ilmoittelua.

Yhdistys päätti vuosikokouksessa pitää maltillisen 20 jäsenmaksun edelleen ja
tässä on yhdistyksen tilinumero, johon voitte maksaa sen:

Mikkelin Puutarhayhdistys ry   FI25 5271 0420 1773 06

Tervetuloa yhdistyksen iloiseen toimintaan viihtymään ja ehkä hiukan oppimaankin uusia puutarha-aiheita!

Toivottelee yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Sari Pesonen