SULA-kompostorinlämmitin käynnistää jäätyneen kompostorin

                                                                                  

 

Uusi suomalainen innovaatio pitää kompostorin sulana vaivatta

Biojätteen erilliskeräysvelvoitteen myötä kompostointi on yleistynyt huomattavasti. Kompostorin jäätyminen on kuitenkin yleinen ongelma aktiivisille kompostoijille. Uusi Suomessa kehitetty SULA-kompostorinlämmitin pitää kompostorin toimivana talvikaudellakin.

 

Uusi jätelaki velvoittaa kaikki yli 10 000 asukkaan taajamissa olevat kiinteistöt kiinteistökohtaiseen biojätteenkuljetukseen tai kompostoimaan biojätteet itse. Kompostorit ovatkin yleistyneet viime aikoina.

Pitkään jatkunut pakkaskausi saattaa jäädyttää kotikompostorin. Naantalissa kehitetty SULA-kompostorinlämmitin estää kompostorin jäätymisen tai sulattaa jo jäätyneen kompostorin tehokkaasti ja vähällä vaivalla.

Laitteen kehittäjä Heikki Kempin mukaan SULA on tehty todelliseen tarpeeseen.

– Idea kompostorinlämmittimestä sai alkunsa jo vuosia sitten, kun oma kompostorini jäätyi tammikuun pakkasissa. Töissä kaveri kertoi, että hänelläkin on kompostori jäässä. Kehittelin kompostorinlämmittimestä ensimmäisen version ja tein muutaman laitteen myös tutuille, Kemppi kertoo.

SULA-kompostorinlämmitin tulee markkinoille juuri alkaneen talven tarpeisiin. Kiinnostus laitetta kohtaan on ollut suurta.

– Erityisen paljon SULAa arvostavat sellaiset, jotka haluavat kompostoida biojätteensä mahdollisimman vähällä vaivalla, Kemppi kertoo.

 

SULA-kompostorinlämmitin kuluttaa vain vähän energiaa

Uutta SULA-kompostorinlämmitintä on testattu lukuisissa kohteissa, ja siitä saatu palaute on ollut poikkeuksetta hyvää – vuorokauden sisällä asennuksesta kompostoreista on alkanut nousta höyry. Laite toimii tehokkaasti missä tahansa kompostorissa merkistä ja koosta riippumatta.

Laite toimii verkkovirralla ja sen sähkönkulutus on hyvin pieni – noin 1–2 kWh/vrk. SULA-kompostorinlämmittimen avulla kompostorin saa toimimaan 1–2 vuorokaudessa, jonka jälkeen virran voi kytkeä lämmittimestä pois päältä. Laitetta on mahdollista käyttää myös esimerkiksi vain silloin, kun sähkö on halvimmillaan, vaikkapa yöllä.

SULA-kompostorinlämmitin on saatavana useista verkkokaupoista sekä alan liikkeistä mm. K-Rauta.


KATSO LINKIT:

www.kompostorinlämmitin.fi
TAI
www.hkemppi.fi

Lisätiedot:
Heikki Kemppi, H. J. Kemppi Oy, Naantali, p. 050 301 7760, heikki.kemppi@hkemppi.fi